Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 13 Şubat 2024 495 Görüntüleme

MADEN’İN TOKİ SORUNU İYİ PARTİ’NİN GÜNDEMİNDE

MADEN’İN TOKİ SORUNU İYİ PARTİ’NİN GÜNDEMİNDE

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, Maden’de yapılan sosyal konutlarda ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Maden’de yapılan Sosyal Konutlar ile Elazığ’da yapılan konutlar arasında fiyat farkı olmaması gerektiğini ifade eden Yaşar, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Başkan Habip Yaşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Madenli hemşerilerimiz, 2020 yılında kurası çekilerek hak sahibi oldukları ve halen daha kendilerine teslim edilmeyen 150 sosyal konut için yapılan maliyet hesaplamasında mağduriyetler yaşıyor.
21 Mayıs 2020 Tarihi’nde kurası çekilen Maden’deki 150 Sosyal Konut’un vatandaşa yansıyacak maliyeti ile on gün sonrasında 1 Haziran 2020’de kurası çekilen Elazığ İl Merkezi’ndeki 1250 Sosyal Konut’un yine vatandaşa yansıyan maliyeti arasında herhangi bir fark olmaması gerektiğini ifade eden Madenliler, Sosyal Konut Projesi’nin plânlaması ve tanıtımı sırasında Cumhurbaşkanı’ndan, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’na varıncaya dek kendilerine verilen söz ve taahhütlerin yerine getirilmesini istiyorlar.
1 Nisan 2021 tarihinde dönemin İYİ Parti Erzurum Milletvekilimiz Sayın Naci CİNİSLİ, yine dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM’a Maden konutları ile alakalı yazılı soru önergesi vermişti. Aradan geçen 4 yıl sonucunda herhangi bir gelişme olmadığı gibi hak sahibi Madenliler artan inşaat maliyetleri karşılığında büyük mağduriyetler yaşayacaktır.
Madenli hemşerilerimiz 2020 yılında 140 bin ile 210 bin lira arasında fiyatla aylık 894 liradan başlayan sabit taksitler ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabileceğini hesaplayarak bu projeye başvurdu. Merkezdeki 1250 sosyal konut 2022 yılında hak sahiplerine özelliklerine göre 260 bin ile 460 bin lira fiyatla teslim edilirken, Maden’deki 150 sosyal konutun inşası halen devam ediyor. Güncel rakamlar üzerinden bir fiyatlama yapıldığı takdirde Madenli hak sahipleri çok büyük ve çok ciddi rakamlarla bu evlere geri ödeme yapmak durumunda kalacaktır. TOKİ esas amacı doğrultusunda dar gelirli ailelere, ödeme kolaylıkları sağlamakla yükümlüdür. Kar amacı güderek ve vatandaşa faiz/enflasyon yansıtarak mağduriyetleri büyütmektedir. Bu noktada Maden konutları için makul fiyattan geri ödeme planı oluşturulmalıdır. Sorunun çözümü için olması gereken en hızlı ve adil çözüm yolu budur.
İYİ Parti olarak bu yaşanan sorunların birinci derecede takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. TBMM gündemine taşınan bu meselenin en kısa sürede çözülmesi noktasında girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com