Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 28 Şubat 2024 197 Görüntüleme

Üniversitelere becayiş hakkı verildi!

YÖK, Sağlık Çalışanlarının becayiş hakkı için ilk adımı attı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca görev yapan sağlık çalışanlarının karşılıklı yer değişikliği için ilk adımı attı.

YÖK tarafından 26 Şubat 2023 tarihli yayınlanan ve tüm üniversitelere gönderilen “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” talebi konulu yazısı ile ilgili olarak Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş açıklama yaptı.
Açıklamasında;” YÖK tarafından 26 Şubat 2023 tarihli yayınlanan ve tüm üniversitelere gönderilen “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” talebi konulu yazısı ile
üniversiteler arası becayiş yapılmasına başlanmıştır. Buna göre, naklen atanma taleplerinin tespitine ilişkin yapılacak hazırlık çalışmalarında kullanılmak üzere, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan sağlık çalışanlarının bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerini ilgili üniversiteler toplayarak 1 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar yazıda belirtilen sisteme girişleri yapılacaktır. Bu hakkın verilmesi kazanım olmakla birlikte tayin sürecinin tüm aşamaları net bir şekilde ifade edilmemiştir. Başvurunun kimler tarafından yapılacağı, yer değişikliğinin hangi usule göre yapılacağı, başvuru süresinin kısalığı, sonuçların yayınlanacağı zamanın bile belli olmadığı aşamalar YÖK tarafından bir yönetmelikle açıklığa kavuşturulmalıdır! Kamu Sağlık-Sen olarak mağduriyet yaşanmaması adına üniversite hastanelerinde akademik personel dışında tayin olmak isteyen tüm çalışanların başvuru sürecini tamamlamaları gerektiğini ifade ediyoruz. Soruna kesin ve kalıcı bir çözüm bulunması adına üniversitelerde görev yapan tüm personelin tayin hakkı için Üniversiteler Arası Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin hazırlanarak yürürlüğe girmesi gerektiği tartışmasızdır. Yer değişikliğinin şartları, mazeret tayinleri, eğitim hakkı tayini, becayiş v.b. düzenlemelerin net bir biçimde yer aldığı söz konusu yönetmelik bir an önce hayata geçmelidir.
Yoksa YÖK’ ün Üniversitelere göndermiş olduğu yazı karmaşaya sebep olacak ve başvuru süresinin kısa olması nedeniyle bir çok mağduriyetler yaşanacaktır. Sorumlu Sendikacılık adına bu konuda yönetmeliğin çıkması için YÖK nezdinde görüşmelerimiz başlamış ve en kısa zamanda bu sorunun çözüleceğini ümit ederek, bu atılan adımı büyük bir kazanım olarak görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İL PROTOKOLÜ STADYUMU GEZDİ

İL PROTOKOLÜ STADYUMU GEZDİ

Tema Tasarım | Osgaka.com