Ana Sayfa Uncategorized 9 Nisan 2024 466 Görüntüleme

EMEKLİNİN DURUMU İYİ DİYEN VATANDAŞA TEPKİ YAĞDI….

Yaklaşan Ramazan Bayramı için çarşı pazarlarda beklenen yoğunluğun olmadığı Elazığ’da emekliler bu bayramı da buruk geçiriyor. Bayram ikramiyesi 3 bin lirayla evlerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışan emeklilerin bu bayram da ağızlarının tadı olmayacak gibi görünüyor. Elazığlı emekliler bayram heyecanını yaşamadıklarını söylüyorlar.

SEÇİM SONUCU TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ UMUT VERMİYOR

Elazığlı Emekli vatandaş Göral Keskin, emekliye verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesi için  ‘insanların hak ve hukukunun farkında olmadığını, ordan buradan gelecek parayı beklediğini belirterek bayramların bir anlamı olmadığını söyledi. Keskin:” Emekliye verilen bu para bile çok.Bir insan hak ve hukukunun farkında değilse, onun bunun vereceğiyle alakalı bir yapıya giriyorsa çok bile. Çok bile. Milletin bayramı mı kaldı? Ne yapacaklar ki? Hadi ben yaptım, adam 10 bin lira maaş alıyor nasıl yapacak? Dul ve yetimler nasıl yapacak? Yani bu nasıl iş anlamadım. Emekliler seçimde tepki gösterdi. Seçim sonucu  Türkiye’nin geleceği ile ilgili hiç bir şey vermiyor .Bir yerde hak ,hukuk adalet olmadı mı orda sonucun da bir anlamı yok ki. Üzülüyorum.” dedi.

EMEKLİLER SANDIĞA GİTMEDİLER,OY VERMEDİLER

11bin lira maaş aldığını söyleyen bir emekli  ”bu maaşla ne yapabiliriz ki? ola ki yapalım.11 bin lira maaş alıyorum.Bu maaşla hiç bir şey yemesek karşılar.Alışveriş için 2-3 bin lira ayırdım. İkramiyelerden, maaştan memnun değilim. Hayat pahalılığı çok. 10 bin lira ile geçim olur mu? Sen olsan memnun olur musun? Emekliler sandığa gitmediler, oy vermediler.”dedi.

GÖRME ENGELLİYİM, BİN 800 LİRA MAAŞ ALIYORUM

Görme engelli olan ve bin 800 lira maaş alarak hayatını idame ettirmeye çalışan Aziz Temel adlı vatandaş da hayat pahalılığından şikayetçi olduğunui derneklerden yardım alarak geçindiğini söyleyerek:” Fakirlik kağıdı çıkarttırdım. Bayram alışverişi yapmak için. Çok mağduruz. Şimdi evrakları yapacağım. Umut Derneği’ne götüreceğim ki bayram için harçlık alayım. Bin 800 lira maaş alıyorum. Ailede dört kişiyiz. Pahalılıık sebebi ile alışveriş yapamıyoruz. Memur değilim. Günübirlik işte çalışıyorum. Göz nedeni ile raporum var. Yaşam koşullarımızı elimizden aldılar. Bir yere varamıyoruz. 20 senedir ha verdik, ha verdik.’ ‘dedi.

İKİ KİLO DOMATESE 85 LİRA VERDİM. NASIL ALIŞVERİŞ YAPAYIM

İbrahim Sarıcan adlı emekli vatandaş da bu bayramda alışveriş yapamadığını söyledi. Sarıcan elindeki poşeti göstererek:” İki kilo domates almışım sadece, 85 lira vermişim. Bayram alışverişini nereden yapayım.2011 de kendim primimi yatırdım.10 bin lira maaş alıyorum. Nerden alışveriş yapayım?”

Elazığlı emekli bir vatandaş Mustafa Bakır  da :” Alışveriş yapamadım. Para yok her şey pahalı, Durumlar hiç iyi değil. 10 bin lira maaş, 3 bin lira ikramiye. Ne geliyor nu paraya? Hiç bir şey yapamıyorum Emekli ancak kuru ekmek alabiliyor.:” dedi.

EMEKLİNİN DURUMU İYİ DİYEN VATANDAŞA TEPKİ YAĞDI

Emekli maaşından memnun olduğunu , bayram ikramiyesine de ihtiyacı olmadığını ifade eden bir vatandaş da diğer vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Aldığı maaştan memnun olduğunu belirten emekli şunları söyledi:” Emekli ikramiyemi henüz almadım. Allah’a şükür ihtiyacım yok. Kimse emekli şöyle, emekli böyle demesin. Emeklinin durumu çok iyi Allah’a şükürler olsun. Emeklilerin durumu iyi. Emeklilerin maaşı 20 lira 30 lira olsun demesin kimse. Onu verecek babayiğit neredeyse kalksın gelsin. Yine verirse Tayyip Erdoğan verecek” dedi. Emekli vatandaşın bu sözleri tepki ile karşılandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com