Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 18.04.2024 272 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…GAZZE YANGININA BENZİN TAŞIMAK…

GAZZE YANGININA BENZİN TAŞIMAK…

Değerli vatandaşlar, İsrail’in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik katliamda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 30 binin, yaralı sayısı ise yüzbinlerin üzerindedir. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze Şeridinin yerle bir olduğu, büyük bir yıkıma uğradığı hepimizin malumudur. Gazze Şeridi’nde hayata tutunmaya çalışan Filistin halkı, çağımızda benzeri görülmemiş biçimde açlıkla ve her türlü yoklukla mücadele etmekte, en temel gıda maddelerine, tıbbi yardım ve malzemeye ulaşmaları İsrail tarafından engellenmektedir. Açlıktan ölümler artmakta, salgın hastalıklar yayılmaktadır.

“Gazze” denince parçalanmış çocuk cesetleri, annelerin feryatları, kucağında yaralı çocuğuyla koşuşturan babalar vicdanları yaralıyor.  Bu acıların yaşandığı Gazze sokaklarında açlık, susuzluk, soğuk, hastalık ve sahipsizlik yaşanıyor. Daracık bir alana sıkıştırılmış iki buçuk milyon Gazze halkı, bütün yoksunluklarına rağmen insanlığın pek görmediği, pek alışık olmadığı onurlu bir var oluş mücadelesi veriyor. Bütün dünyanın gözü önünde İsrail, emperyal güçlerin verdiği destekle acımasızca masun halka zulmetmeye devam ediyor.

AKP iktidarı, bir taraftan perdenin önünde çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, önce kalıcı ateşkes ve diplomatik çözüm arayışlarının hâkim olması ve Gazze’nin yeniden imarı için, gerek taraflar nezdinde, gerekse uluslararası arenada ve İslam dünyası bünyesinde siyasi ve diplomatik çalışmalar yaptığını iddia ederken, diğer taraftan da yani perdenin arkasından soykırıma varan kıyımlara sebep olan İsrail’e bir kısmı ek listede görülen birçok ürünün satışına aralıksız olarak devam etmiştir.

Ancak, İsrail’e Gazze halkını olumsuz etkileyen ürünlerin ihraç edildiği söylemlerini kabul etmeyen AKP yönetimi 9.Nisan günü İsrail’e bazı kalemlerde ihracat kısıtlaması kararı aldığını ilan etti. İsrail’e Türkiye’den bir şey göndermiyoruz diyen AKP yönetimine sormak lazım, madem ihracat yok o zaman aldığınız bu kısıtlama kararı neyin nesi? bir yalanınız daha bu karar ile ortaya çıktı. Üstelik kısıtlama! İyi de neye göre, ne kadar ve hangi amaçla? Yine aldatmaca, yine ayak oyunları. Gazze Gazze dersiniz, ancak yangın yerine dönen Filistin ve Gazze halkına acımasızca saldıran İsrail’e benzin ve jet yakıtı gönderirsiniz. Sizin yeriniz yok vallahi. Ayrıca kısıtlama ne demek kardeşim yasaklasana. Eğer samimiyseniz ya derhal bu ülkeye ihracatı tümüyle yasaklayacaksınız ya da biz dostuz diye timsah gözyaşları ile halkımızın duygularını siyasetinize alet etmeyeceksiniz.

EYY AKP yönetimi ve koşulsuz destekçileri…Seçimlerden önce aldığınız bu kısıtlama kararı belki bayram namazı sonrası yapılacak olası protestoları engellemiş olabilir, ancak kanayan vicdanlara merhem olmamıştır. Tabi ki vicdanı olanlara…

DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak bizler,  Filistin’in ve halkının yanında yer almaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Satılan ürünler arasında yer alan benzin ve jet yakıtının mevcut ateşi harlamasına sebep olan mevcut iktidardan beklentimiz İsrail’e kısıtlama getirmesi değil tüm ürünlerin ihracatını yasaklanmasıdır. İktidarın ne derece samimi olduğunu( ki bize göre takiye yapıyorlar) radikal bir karar alıp almayacağını elbette göreceğiz.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com