Ana Sayfa Uncategorized 1 Mayıs 2022 504 Görüntüleme

ORKUN’DAN TEŞEKKÜR

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun  Maden ilçesi “Kısabekir” bölgesindeki maden sahasının 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen ihalesinin iptali dolayısı ile bir açıklama yaptı. Açıklamasında daha önce Maden Mühendisi ve Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri tarafından açılan dava sonucunda Danıştay yolu açık olmak üzere söz konusu ihalenin iptalinin Elazığ’ın ekonomik geleceği açısından oldukça önemli olduğunua vurgu yapan Orkun, kararın alınmasında etkili olan Mermerciler ve Madenciler Derneği’ne teşekkür etti. Orkun’un konuya ilişkin açıklaması şöyle:
”Maden ilçesi “Kısabekir” bölgesindeki maden sahasının 21.Nisan.2022 tarihinde MAPEG tarafından yapılan ihale
sonucunda PORT Madencilik A.Ş. söz konusu sahanın sahibi olmuştur.
Daha önce Maden Mühendisi ve Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği Genel Sekreteri tarafından açılan dava sonucunda Danıştay yolu açık olmak üzere söz konusu ihalenin iptali ilimiz ekonomik geleceği açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle yargı sürecinin sonucu da büyük önem arz etmektedir.
Beklentimiz; bu kararda belirtilen ara/uç ürün üretme şartlı ihale yapılabilmesi için, maden sahasının cinsinin, rezervinin, bulunduğu bölgenin, tenörünün, sağlayacağı istihdamın, yatırımın ve ülke ihtiyaçlarının dikkate alınması ile taban ihale bedelinin gerçekçi olması yanında yeniden ihale edilmesi söz konusu olduğunda, cevher ve uç
ürünlerinin üretimini sağlayan tüm tesislerin son teknolojik yeniliklere haiz olacak ve bu tesislerin ilimiz sınırlarında kurulması sağlanacak şekilde düzenlenme yapılmasıdır.
Bu kararın alınmasında katkısı olan başta ilimiz mermerciler ve madenciler derneği
temsilcileri olmak üzere, sağduyu sahibi yargıçlarımıza ve emeği geçen herkese partim ve
şahsım adına teşekkür ederim.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com