Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 30 Mart 2024 453 Görüntüleme

HARPUT MAHALLE MUHTARI DEMİRPOLAT’TAN ÇAĞRI: HARPUT ÖLÜLER DİYARI OLMASIN!!

SERRA TAYLAN/ELAZIĞ

Elazığ 2. derecede deprem kuşağında. 2020 depreminden sonra şehire yeniden yapılaşma konusunda büyük adımlar atılıyor. Ancak kentsel dönüşüm konusu hala tam anlamıyla tamamlanmış değil. Alanında uzman deprem bilimcileri ve jeoloji mühendisleri Bingöl’de büyük bir deprem beklendiğini belirtiyorlar.

TARİHİ DOKUSU ZEDELENMEDEN YAPILAŞMA OLURSA, İNSANLARIMIZ DAHA DA GÜVENDE OLACAK

Tarihi Harput Mahallesi’nin gelişimi ve insanların deprem güvenliği için imarlaşmanın gerektiğini açıklayan Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat Harput’ta atıl halde bekleyen büyük bir arazinin olduğunu ifade ederek bu arazilere imar izni verilmesi gerektiğini söyledi. Demirpolat Harput’un ölüler diyarı olarak anılmaması gerektiğini belirterek atıl halde kalan arazilerin de yapılaşarak Harput’a yeni bir çehre katacağını, mahallenin sosyal ve turistik manada gelişeceğini kaydetti. Muhtar Demirpolat sözlerine şöyle devam etti: ‘’Harput tarihi öneme sahip bir mahallemiz. Elbette tarihi dokusu zedelenmeden, yapılaşmaya izin verilirse bu gün deprem riski ile yaşayan şehrimize büyük bir kazanımları olacaktır. Harput tarihi dokusunun dışında havası da çok iyi bir yer.. Bizler oraya yüksek katlı, dokuya zarar verecek alelade bir yapılaşma gerçekleşsin demiyoruz. Burada arsası olan ve değerlendirmek isteyen insanlarımız var. Hükümet yetkilileri, bakanlık, belediye bu konuda gerekeni bir an önce yapmalıdır.’’

HARPUT MUHTARI DEMİRPOLAT: BU BÖLGEDE ATIL KALMIŞ BÜYÜK ARAZİLER BOŞ

Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat  Harput’un bir çok bölgesinin imarlaşmaya uygun olduğunu belirterek şunları söyledi:
Elazığ biliyorsunuz malumunuz deprem bölgesi. Elazığ’da olmasa bile Bingöl’de %100 deprem bekleniyor, Tunceli’de deprem bekleniyor. Konteynerlara varana kadar çadırlara varana kadar hazırlık yapılıyor. Millete korku yaymıyoruz ama gerçeği de gizlememiz lazım. Maraş‘ta deprem oldu, Elazığ yerle bir oldu. Harput’un mutlaka ama mutlaka imara açılması lazım. 1000 yıllık yetecek bir arazi var bu bölgede. Radar yolundan tutun da Anguzu Baba, Karataş bölgesine varana kadar bu bölgeler tamamen boş, ekilmeyen, biçilmeyen çorak bir arazi. Bu bölgeler imara açılırsa en azından sağlam zeminde bir yapılaşma gerçekleştirmiş oluruz.Burada atıl durumda olan mahallelerdeki geniş arazilerimizde yatay mimariye uygun olarak gerçekleşecek bir imarlaşma hem Harput’umuzun gelişmesine, hem de vatandaşlarımızın güvenliği konusundaki kaygılarına ilaç olacaktır.


HARPUT’A 250 KONUT SÖZÜ VERİLDİ, AMA VEKİLLER ORALI OLMADILAR

Konuyu defalarca Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı ile görüştüklerini dile getiren Muhtar Demirpolat, dönemin bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Harput için 250 adet konut sözünü verdiklerini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
Her iki bakan da Harput’da ev yapılması için ‘50 yıllık bir planlama yapın’ dediler. Ama maalesef o dönemin milletvekilleri üzülerek söylüyorum bunun takipçisi olmadılar. İnsanların korkuyla değil, rahat yaşaması için Harput’un imara açılması lazım.
Bel milletvekilimiz var. Beşine de sesleniyorum: Allah rızası için bizim elimizde 1000 yıllık yetecek bir arazi var. Bu araziler muhakkak değerlendirmemiz lazım. Zemini sert olan bölgede insanlar yaşasın, ölüleri de normal bir yere götürelim. Harput gibi sağlam bir yerde ama ölüler değil de diriler yaşasın diyoruz.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com