Ana Sayfa Uncategorized 4 Nisan 2024 105 Görüntüleme

 “BİSMİLLAH” DEDİ VE  PERSONELLERİ ÇÖPE GÖNDERDİ

 “BİSMİLLAH” DEDİ VE  PERSONELLERİ ÇÖPE GÖNDERDİ

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde seçimleri kazanan AK Partili adayın mazbatasını alır almaz, önceki dönem belediye başkanı zamanında işe alınan büro personellerini çöp ve temizlik işlerine verdiği öğrenildi. Belediyede çalışan yaklaşık 30 işçi yaşanan durumdan dolayı rahatsızlar ve bunun bir mobbing olduğunu iddia ediyorlar.

Elazığ’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan Ak Partili Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın mazbatasını alır almaz ilk icraatının eski belediye başkanı Orhan Yavuz tarafından işe alınan personelleri ile kendisine oy vermeyen personelleri çöpe gönderdiği ileri sürülüyor.
2019 Yerel seçimlerinde Belediye başkanı seçilen Orhan Yavuz tarafından işe alınan yaklaşık 30 kadar işçinin çöpe gönderilerek istifaya zorlandığı iddia ediliyor.

 

İŞÇİLERE MOBBİNG UYGULANIYOR İDDİASI

 

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde yerel seçimleri kazanan AK Parti maden Belediye Başkanı Musa Orhan mazbatasını aldı. Mazbatasını alır almaz ilk icraati bir önceki belediye başkanının işe aldığı personeli çöp ve temizlik işine vermek oldu. İşçiler belediye başkanının seçimi kazanmak için bir çok kişiye iş sözü verdiğini ve bu yolla yıldırılarak işten ayrılmalarının sağlanmaya çalışıldığını iddia ettiler.

 

Ekim 2023 tarihinde Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz döneminde büro personeli olarak işe alınan E. T isimli personel çöp işlerine verilme konusundaki rahatsızlığını dile getirerek şunları söyledi:

‘’ Ben bir önceki dönem belediye başkanı Orhan Yavuz döneminde belediyede çalışmaya başladım. Belediyenin bütçesinden finanse edilen taşeron işçileriz. Dolayısı ile bütçede bize ayrılan bir ödenek var.Bizi işten çıkaramıyor.Böyle yaparak üzerimizde bir baskı oluşturmak ve yıldırmak istiyorlar. Bazı arkadaşlarımız işten ayrılmayı düşünüyor. Bizlere belediye içerisinde çöp toplama ve temizlik işleri verildi. Hatta bazı arkadaşlarımıza eşekle çöp toplama işi verildi. Maden dağlık bir yer. Araç girmeyen yerlerde eşekle çöpler toplanıyor. Bu işi yapamayacak durumda olan arkadaşlarımız var. Yaklaşık 30 kişiyiz. İçimizde 15-20 yıllık personeller ile bayanlar var.’’ Dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com