Ana Sayfa Uncategorized 17 Ağustos 2023 103 Görüntüleme

BAKAN ÖZHASEKİ’NİN KATILIMI İLE ELAZIĞ BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Elazığ temasları kapsamında Bakan Özhaseki ilk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret ederek Elazığ Valisi Ömer Toraman ile bir araya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Törenine katıldı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI:DEVLETİMİZİN GÜÇLÜ DESTEĞİ İLE 2020 DEPREMİNİN ARDINDAN 25 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ

Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Elazığ’ımız Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan Harput’un varisi. Elazığ’ımız binlerce yıl öteden geleceğe yolcuğunu sürdüren kültürüyle, sanatıyla tarihsel birikimiyle kadim bir medeniyet merkezidir. Kısaca Elazığ tüm değerleriyle bizler için çok özel bir sevdadır ve bizim tek gayemiz bu aziz ve güzel şehrimizi tüm güzellikleriyle daha güzel yarınlara taşımaktır.  Bugün 17 ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depremi milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 17 ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Elazığ olarak 24 ocak 2020’de bizlerde büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin üzerinden 24 saat geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımız yanımızdaydılar acımıza ortak oldular, yaralarımızın ivedilikle sarılması için gerekli tüm talimatları verdiler.

Devletimizin güçlü desteğiyle 2020 depreminin ardından şehrimizde 25 bin konut inşa edildi. Böylece depreme daha dayanıklı bir şehir olma noktasında önemli bir adım atmış olduk. 24 Ocak depreminin ardından Elâzığ’ın yapı stokunun önemli ölçüde yenilenmiş olması 6 Şubatta meydan gelen asrın felaketinde şehrimiz de can kaybına yol açan bir felaketle karşı karşıya kalmamamızda bizim için bir şükrüdür. Can kaybımızın olmamasına karşın yaşanan felaket nedeniyle şehrimizde yaklaşık 10 binin üzerinde ağır hasarlı konut tespit edildi. Devletimiz 24 Ocak depremi sonrasında olduğu gibi yine kısa süre içerisinde yeni konutların da inşasını tamamlayarak vatandaşlarımızı güvenli konutlarıyla buluşturacaktır. Bir kez daha asrın felaketinde yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum rabbim ülkemizi korusun bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın.

Önce 24 Ocak depremi ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ve son olarak asrın felaketi olan 6 şubat depremi yaşadığımız bu zorlu süreçlerin hepsinde yüreğimizi ortaya koyarak şehrimiz için insanımız için geleceğimiz için gerekli adımları attık. Biliyoruz ki belediyecilik şehre aşkla bağlı olmayı ve u doğrultu da eser üretmeyi gerektirir. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız feyz ışığında insanı merkeze alan çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla 2019 yılında hemşehrilerimizin güçlüm desteğiyle geldiğimiz bu makamda sevdalı olduğumuz bu şehrin ötelenen sorunlarını bir bir çözüme kavuşturmak her alanda güçlü ve gelişmiş bir şehir ilan etmek ve insanımızı ihya etmek oldu. Biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir. Belediyecilik millete hizmetkar olma makamıdır. Belediyecilik gönül işidir, belediyecilik aşk işidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimde benimsediği gibi hizmet önemli ama halkın gönlünü kazanmak daha önemlidir. Önceliğimiz insanımızın gönlünde yer almak ve eser belediyeciliğini ortaya koymaktır. Geride bıraktığımız süreçte hemşehrilerimize vadettiğimiz 11 ana başlıktaki 100 projemizden 80’inin tamamladık ayrıca şehrimizin ihtiyaçlarına binaen 21 projemizi hayat geçirdik toplamda 101 projeyi hayata geçirmiş olduk. Şehrimizin dört bir yanında kronikleşmiş sorunları çözüme ulaştırırken insanımızın yıllardır hayal ettiği çalışmaları da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

VALİ TORAMAN: ELAZIĞ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE DİĞER İLLERE GÖRE DİRENÇLİ BİR LİMAN OLDU

Vali Toraman yaptığı açıklamada; “Elazığ kökü Harput’ta olan kadim bir şehir bu kadim şehir 2020 ve 2023 yılında 2 büyük depremine mazur kaldı özellikle 2020 depreminden sonra cumhurbaşkanımızın takibinde bu şehri yeniden imar etmek için var gücüyle çalıştı. Şehir yapı stokunu geliştirdi bu çalışmalarla çevre şehir bakanlığı Sürekli desteğini ve yardımını sürekli yanımızda hissettik. TOKİ ve kentsel dönüşüm müdürlüğüne teşekkür etmek isterim. Bu dönüşüm sayesinde afetlere karşı dirençli olmak konusunda nemli adımlar attık bunu 6 Şubatta gördük.  6 Şubat depreminde ciddi bir kayıp yaşamadı Elâzığ 6 Şubat depreminde diğer illere göre dirençli bir liman oldu bu destekler açısında kıymetli belediye başkanımız çok güzel çalışmalar yürüttü gayretine ve samimiyetine şahidiz. Şehircilik prensibine sahip olarak alt yapısını yeniliyor üst yapıda da yollarını meydanlarını parklarını güçlendirerek şehrimizin vatandaşlarımız için yaşanabilir bir şehir haline getiriliyor. Bugün 17 ağustos 99 deminde 2020 Elâzığ depreminde ve 6 Şubatta hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz sizlerin önceliğinde depreme dayanıklı yapı stokuyla daha fazla can kaybı olmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ: YARALARIMIZI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada; “Belediye başkanlığı kutsal bir iş. Fakat orada da doğru olan doğru zamana eldeki bütçeyi doğru kullanmaktır. Birçok arkadaş alt yapı işine girmekten çekinir nankör bir hizmettir o yüzden kolay kolay kimse alt yapı işine girmez kendisine çok teşekkür ediyorum nice hizmet yılı ömrü versin. Asrın felaketi olarak tarif ettiğimiz bana göre 1100 yıllık Anadolu medeniyetimizde başımıza gelen en büyük acı. 50 binden fazla canımızı toprağa verdik 18 ilimiz etkilendi. Maddi hasar hiç söylenecek gibi değil 100 milyar doların üzerinde büyük bir meblağdan bahsediyoruz. 18, ilimizi etkileyen bu felaket 680 bin evimiz yıkılmış depolarımız ahırlarımız yıkılma ama şimdi yaralarımızı sarmaya başlıyoruz gece gündüz uğraşıyoruz. Şuanda kadar 180 binden fazla konutun ihalesini yaptık devamı da geliyor. 1 sene içerisinde bunların birçoğunu da teslim etmeye devam edeceğiz gece gündüz demeden koşmamızın birçok arkadaşımızın tatil yapmadan bu işe gönül vermemizin 1 milyondan fazla vatandaşımız evlerinden uzakta, konteyner kentlerde 450 binden fazla insanımız var çadırlar boşalınca 500 bini de geçti. 300 bin aileye de kira yardımında bulunuyoruz.

Yeni bir formül başlattık yerinde dönüşüm diye bu bir mecburiyetti. Rezerv alan bulamıyoruz. İnsanlar hatıraları olan yerlerinden uzaklaşmak istemiyorlar oradaki insan ilişiklisi dürdürmek istiyorlar bundan dolayıdır ki yerinden dönüşüm formülü başlattık vatandaşlarımız derlerse ki bir taraftan hibe bir taratanda kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız ama sağlıklı bir şekilde yaptığı takdirde sonuna kadar destek vereceğiz 2 sene vadesiz 10 sene faizsiz verdiğimiz kredinin geri dönüşümünü isteyeceğiz. Ev bitti sonra yarısının 2 sene başlamak üzere senedini isteyeceğiz sadece şehir merkezlerinde de binalarda bulunan kardeşlerimiz bir araya geldiği takdirde aynı istifade edecekler. Vatandaş kendi evini yapacak istediği müteahhitle yapacak bizde 2 se içinde hiçbir şey istemeyeceğiz 10 yılda da verdiğimiz kredinin geri dönüşümünü isteyeceğiz. Bu yüzden vatandaşımız başvuruları yapıyor.

ELAZIĞ’DA İKİ BİNİN ÜZERİNDE YERİNDE DÖNÜŞÜM MÜRACAATI VAR

Bir taraftan rezerv alanlar yapacağız bir yandan da vatandaşın yapmasını sağlayacağız. Bunu yaparken de destek sonuna kadar devam edecek Elâzığ’da 2 bin civarında yerinde dönüştürmek istiyoruz diye müracaatları var. Fay hatlarını geçtiği yerlerde asla bir tek yapı yapılmayacak bunda tavizimiz yok eş dost devreye girseler de ağalar paşalarda devreye girseler de yapılmayacak. Zemin etütleri yapılmadan da yapılamayacak ve birde sıfır tolerans dediğimiz bir döneme geçiyoruz. Eğer Japonya’da deprem oluyor herkes yerlerinde rahatça uyuyorsa bizler kendimizi camdan dışarı atıyorsak kara kara düşünmemiz lazım. TOKİ’nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadı çünkü sıfır tolerans gösterildiği için o yüzden bu işte de asla tolerans olmayacak yapılan yapılara ben dikkat ettim yüzde 98 i, 2000 den önce yapıldı. 8 büyüklüğünde  depremine dayanıklı bir yönetmelik geldi ama malzeme çalmazsanız emin olun ki hiçbir şey olmaz. Bir taraftan da bir karar daha aldık şehir merkezlerini bakanlık olarak biz yapacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:” ELAZIĞIMIZA 20 BİN 261 AFET KONUTU İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Özhaseki ile Elazığlılara bir mesaj gönderdi. Bakan Özhaseki’nin talimatı ile Elazığlılara okunan mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sevgili Elazığlılar, Aziz kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle bugün 24. Yıl dönümünü üzüntüyle andığımız 17 Ağustos Marmara depremiyle 6 Şubat’taki deprem felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim birdaha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerimizi yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdiye kadar 180 bin deprem konutunun ihalesi gerçekleşti. İnşaatlar hızla yükseliyor. Yapımı biten konutları inşallah Ekim Kasım ayı gibi etap etap teslim etmeye başlayacağız. Bu kapsamda Elâzığ’ımıza 20 bin 261 afet konutu inşa edeceğiz. 6 Şubat’tan bugüne 1887 konutun inşasına başladık. Bir taraftan depremin izlerini silerken diğer taraftan da şehrimize yeni eserler kazandırmayı sürdürüyoruz. Bugün 1 milyar 3 milyon liralık altyapı yenileme projeleri ile 619 milyon lira değerindeki ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizin temellerini atıyoruz. Ayrıca toplam değeri 981 milyon lirayı bulan 30 farklı projenin de toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Böylece Elazığ’ımıza 2 milyar 603 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz tüm bu eser ve projelerin gakgoşlara hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen kurumları tebrik ediyorum. Sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com