Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 16.09.2023 645 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…KRAL ÇIPLAK

KRAL ÇIPLAK

Değerli vatandaşlar, darbeler sadece silahlı güçler tarafından yönetime el konulması olarak anılmaktadır. Oysa iktidara yasal yollarla gelmiş dahi olsa iktidar yönetiminin yasama, yürütme ve yargı organlarını işlevsiz hale getirmesi de bir darbe değilmidir? Özetle FETÖ ile başlayıp, MHP ile devam eden sürekli bir koalisyonlar ve sivil darbeler iktidarıdır AKP iktidarı. Çıkar çatışmalarının 15.Temmuz.2016 da askeri darbeye yol açmasını fırsat bilen AKP iktidarı ve türevleri  20.Temmuz.2016’dan itibaren yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile sivil bir darbe gerçekleştirmiştir.

AKP iktidarı halkın ekonomik olarak sömürülmesini perdelemek için hakikatleri gizlemesi sonucu açlık ve sefalete mahkûm vatandaşlarımız ve işten çıkarılan milyonlarca emekçi; kira, geçim harcamaları, borç senetleri, kredi kartı borçlarıyla baş başa bırakılırken günümüz iktidarı sorumluluklarının gereğini ne yazık ki yerine getiremedi. İktidar yetkilileri sorumluluktan kaçabilmek ve ekonomideki çöküşün gündem olmasını engellemek için kitlelerin dikkatini farklı alanlara çekme gayreti içerisindedir. Yeni Anayasa söylemi bunlardan biridir.

Bir diğeri ise küresel aklın gölgesinde, muhalefetin elinde bulunan yerel yönetimlerin geri alınmasını sağlamaktır. Bunun için iktidar günümüze kadar bu belediyelerin gelirlerinin kesilmesi, borçlanmalarına zorluk çıkarması, bağış toplamalarına engel olunması, sosyal yardım programlarının engellenmesi gibi uygulamalarla zorluk çıkarıp muhalefetin beceriksiz olduğu algısını yaratıp daha önce bir rant kaynağı olarak kullanılan yerel yönetimleri yeniden kontrolleri altına almak istemektedirler.

Ekonomide iyice sıkışan AKP iktidarı, Özellikle Eğitim ve Sağlık hizmetlerinin parası olanlar için verildiği bir Türkiye de çözümü ÖTV, KDV dahil vergilerde artış ve tüm tüketim ürünlerine yaptığı zamlarda aramaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımız bu yapılanların elbette farkında ancak; aptal gibi görünmemek için anlamadıklarını anlamış, görmediklerini görmüş gibi yaparak iktidarı alkışlamaları gerçekten anlaşılır bir durum değildir. Ayasofya’nın 50 yıl süercek restorasyon kararına da bu açıdan bakıldığında biliniz ki KRAL ÇIPLAK.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com