Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 24.09.2023 346 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…İŞPORTACILARA DİKKAT…

İŞPORTACILARA DİKKAT…
Değerli vatandaşlar, ülkemizde her seçimde siyasi parti temsilcileri, halkın oyunu almak için yalan vaatler ve rakiplerini yıpratıcı iftiralarını yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinde kullanmakta ve ne yazık ki halkın büyük bir bölümünü de siyasi çıkarlarına alet etmektedirler. Seçim bittiğinde ise vaatler unutulur, iftiralar ortadan kalkar ve atı alan Üsküdar’ı geçti anlayışıyla vatandaşlar kendi kaderlerine terk edilir. Değerli büyüğüm sayın Hayrettin Barut beyin paylaştığı bir mizah olayını günümüz siyaset arenasını anlatması nedeniyle sizlere aktarmak istiyorum.
Yıllardan beri ülkemizde demokrasi, insan hakları, refah ve huzur özlemle beklenilip durdu. Daha doğrusu başkaları tarafından verilmesi beklendi dersek yanlış ifade etmiş olmayız. Sizi biraz eskilere götürelim. Mekan; bir taşra şehrinde bit meydanı, bazen Kadıköy vapurunun güvertesi veya Eminönü meydanı… “Bir arkadaşım anlatmıştı. Mizah bu ya,
Elindeki şişede yılan olan bir işportacı şişenin içindeki yılanın konuşabildiğini iddia ediyormuş… ‘’Şimdi bu şişenin kapağını açacağım ve ona soracağınız sorulara cevap verecek’’ dedikten sonra ‘’ şişeyi açmadan önce şu jiletleri 25 kuruştan size hediye etmek istiyorum. diyormuş. Çevresinde ağzı açık izleyenler, bir an önce yılana soru soracaklar ya; jiletler kapış kapış… Adam bir yandan jilet satıyor, bir yandan da yavaş yavaş şişenin kapağını açıyor gibi yaparak ‘’İşte açıyorum. ’’ ama biraz daha jilet… Ardından ‘’Evett!… Şişe açılıyor, yılan çıkacak, sizinle konuşacak.’’ Bu arada jilet satmaya devam… ‘’İşte şişe açılıyor. Soruları hazırlayın!’’ deyip tam şişeyi açacakken, kalabalığın içinden bir ses: ‘’Zabıta… Zabıta geliyor.’’ İşportacı elindeki şişeyi çantasına koyuyor ve ardına bakmadan kaçıyor. Bunu anlatan arkadaşım dedi ki:
‘’ Bu nasıl bir tesadüf… Ben çok şanssızım. Adama kaç kez denk geldiysem hep şişeyi açacakken zabıta geldi.’’ Hadi be ‘’Sen bu kadar salak olduktan sonra o zabıta daha çok gelir’’ diyemedim.

Ülkemizde çok partili döneme geçişten itibaren, her seçim öncesi işportacılar siyaset arenasında ortaya çıkıyor. Elindeki şişede özgürlükler, demokrasi, insan hakları, refah…vs gibi söylemler. Şişeyi açmadan önce oylar toplanıyor, seçim kazanılıyor. Sonra ne oluyor peki. İşportacı anlayış; özgürlük, demokrasi, insan hakları, refah ve huzuru şişeden tam çıkartacakken dış güçler devreye girerek engel oluyor!. Sen hala zabıta geldiğini zannediyorsun değil mi? Sen bu işporta numaralarına inandığın sürece yılanın konuşmasını çok beklersin. Sen bu yalanları yediğin sürece özgürlük, demokrasi, insan hakları, refah ve huzurun şişeden çıkmasını daha çok ama çok beklersin.

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarının sorun olarak belirttiği 3Y(Yoksulluk, yolsuzluk ve Yasaklar) fazlalaşırken, Yüzsüzlük ve Yalanın eklenmesiyle 5Y sorununa dönüştü. DOĞRU PARTİ olarak hatırlatmak isteriz ki günümüz siyaset arenasında ki işporta tezgahından CİN çıkar ama demokrasi, özgürlük, refah ve huzur çıkmaz.!!! Sorunlar çözülmez, yeni sorunlar yaratılır. Bildiğiniz üzere 31.Mart.2024 tarihinde “yerel seçim” var. Aman işportacılara dikkat!!!..

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com