Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 2.03.2024 331 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…EMEKLİ SADAKA DEĞİL HAKKINI İSTİYOR

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarı yıllık bazda yüzde 4.5 büyüdüğünü açıkladı, iyi de bu doğru ise toplumun %80’i neden küçülüyor acaba! Bu yazımda; AKP yönetiminin, ülkemiz için kendi alanlarında gecesini gündüzüne katarak devleti için çalışan ve sağladıkları katkılarla bir ömür tüketen emekli kardeşlerimize bakışını ele alacağım. Emeklilerimizin, rahat ve huzurlu bir yaşam özlemiyle eşinden ve çocuklarından esirgediği zamanın çoğunu devletimiz için harcamasının olumlu etkileri asla yadsınamaz. 1980’li yıllara kadar emekliler için beklenen özlemler gerçek olmaktaydı. Ancak; AKP iktidarında rahat ve huzurlu bir yaşam emekliler için zulme dönüştü. Daha önce emekli bir vatandaş aldığı tazminatla evini, arabasını ve hatta yazlığını alabilirken günümüzde bırakın ev almayı bir arabanın tek tekerini dahi alamayacak durumdadır. Devletimize verilen emeklerinin karşılığı bu olmamalıdır. Ancak; AKP yönetimi her şeye para bulurken, emekliler söz konusu olduğunda bütçede para yok diyebiliyor.

Şöyle ki; AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde emeklilere seyyanen zam konusunda; “Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1.4 , .0 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir..…Yani; 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor” ifadeleriyle seyyanen zam talebine karşı çıkmıştır. Şimdi bu söylem gerçeği ne kadar yansıtıyor birlikte bakalım;

2024 yılı içinde üretim ve istihdama yönelik ne tür bir yatırım var bilemem. Mesela Diyanet işleri başkanlığına 2024 yılı için bütçeden 92 milyar TL vermekle ne tür yatırım yapılacak merak ediyorum. Yoksa, bu para ölüme terk edilen emeklileri defnetmeye mi harcanacak?
AKP hükümeti emekliler için para yok diyor ama;
⦁ Mülteciler için (60 milyar dolar, yaklaşık 2 trilyon lira) para var,
⦁ Hazine garantili otoyol-köprü-hava limanı-tünel vs. hizmetleri için yandaş firmalara milyar dolar üzerinde ödemelere para var,
⦁ Toplamda 300-500 bin TL arasında maaş alan saray beyzadelerin lüks ve şatafat içerisinde yaşamalarına para var,
⦁ KKM hesap sahipleri için trilyonlar ödenirken para var,
⦁ Sarayın harcaması için (günlük 33 milyon 600 bin TL) para var,
⦁ Hazineden, 5 siyasi partiye her yıl (2024 yılı için 6 milyar 682 milyon lira) ödenen milyarlar için para var,
⦁ Yandaş/paydaş şirketlerin vergi borçları silindiğine göre bütçenin ihtiyacı yok, yani para var.

EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK DİYECEKSİN ÖYLE Mİ?

Emekliliğinde özlemini duyduğu başını sokacak bir ev alamayan, ucuz ekmek, ucuz kıyma kuyruklarında titreyerek bekleyen, torunlarını sevindiremeyen ve evlatlarına avuç açmak zorunda bırakılan emekli kardeşlerim, AKP iktidarının bu bu anlayışı karşısında gücünüzü fark etmenin zamanıdır. Sizleri yok sayan AKP ve türevlerine bu yerel seçimde kırmızı kart gösterip gücünüzü ortaya koyun ve “SİZLERİ YOK SAYANLARI SİZLER DE YOK SAYIN.” Emekliler devleti yönetenlerden sadaka değil hakkının verilmesini istemektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com