Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 29.09.2023 674 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…RÜYALAR ALEMİ…

Değerli vatandaşlar, günümüzde ağırlaşan geçim sıkıntısı insanlarımızı her konuda olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu
yetmezmiş gibi AKP iktidarı bütçe açığını kapatmak adına aldığı ekonomik kararların külfetini de zaten yoksulluk sınırında
geçinmeye çalışan insanlarımızın sırtına yüklüyor. Özetle devletin vergi, KDV ve ÖTV vs. gibi gelirlerini vatandaşın giderlerinden karşılamayı adeta tek yol olarak görüyor. Hukukun olmadığı ülkemizde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların karnı doymazken yaklaşık 15 milyon mülteciye aktarılan kaynağı da insanlarımıza ödetmeleri de cabası. Vatandaş düne kadar kartı kartla ödeyerek yaşantısının ömrünü uzatmaya çalışırken o da ne yeni alınan ekonomik karar ile bu yolu da kapatmaya çalışıyorlar. Yani sana yaşam hakkı vermiyorlar.

Fıkra bu ya; Mevlevi, Bektaşi ve hoca yemekten sonra ikram edilen bir tepsi baklava için uyurlar. En hayırlı düşü
gören baklavayı alacak. Öneri kabul edilir. Yatar, uyurlar. Sabah olunca bir araya gelir ve rüyalarını
anlatmaya başlarlar;

Mevlevi sikkesini başına geçirerek; Hayırdır inşallah rüyamda göklere çıktım, der. Hoca; ben rüyamda cennete gittiğimi gördüm der. Bektaşi ise; Erenler, ben de gece birinizin göklere uçtuğunu, diğerinizin de cennette gezdiğini görünce, artık bunlar fani dünyaya dönmezler diyerek kalkıp baklavayı temizledim! der. Kıssadan hisse, ülkemiz her türlü olumsuzlukların merkezi haline getirilirken, muhalefet partileri ne mi yapıyor? rüya aleminde dolaşıyor. Birileri de parsayı topluyor. Vatandaş ise seyrediyor. Sanki efsunlanmış bir toplum olduk. Her şeyi kabullenen ve sindiren bir toplum. Oysa; din, etnisite, mezhep ve inanç üzerinden siyaset yapan günümüz siyasetçileri biliniz ki sizleri değerleriniz üzerinden istismar ediyorlar. Sizler bu rüya aleminden kurtulmadıkça daha çok baklavalar birilerine altın tepside sunulacaktır. Bizden söylemesi. AKP iktidarı ve 22 yıl iktidar da kalmasına çanak tutan muhalefet partilerinin
sorumsuzlukları sonucu Saray ve eşrafı dışında, halkımızın büyük çoğunluğunun yaşam mücadelesi verdiği ülkemizin içerisinde bulunduğu bu vahim durum içler acısı.

Ekonomimiz çökmüş, sağlık, eğitim, hukuk ve diğer alanlarda sorunlar gün geçtikçe artıyor. Sorunların temel sebebi ise koltuklarından aldıkları gücü terk edemeyen muhalefetin güven tesis edememesidir.

DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak; bu ülke hepimizin ise ki öyle; şahsi ikbal, çıkar ve koltukları peşinde koşan günümüz siyasi parti liderlerinin tasfiye edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çözüm kurucu lider Atatürk’ün hedef olarak belirttiği ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine çıkaracak bilgi ve beceriye sahip kadrolarda. Olur mu? elbette yeter ki rüyalar alemi terkedilsin.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com