Ana Sayfa KÖŞE YAZILARI 1.10.2023 1042 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….TATBİKAT

 

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarı bugüne kadar gerçekleşmesi mümkün olmayan ve temenniden öteye geçmeyen bir vaatler dizisine ilave olarak ilan ettiği resmi olmayan bir IMF uygulaması mahiyetindeki OVP’nin (orta vadeli Program) getireceği yükü milletimizle birlikte kaldırma anlayışlarını ifade etmektedir. Ülkemiz her alanda yangın yerine çevrilmiş, buna sebep olanlar varlıklarına varlık katarken fakirleşen halkımız ise bu yangına sebep olanmış gibi adeta cezalandırılıyor. Gerçi herkes layık olduğu yönetimlerce idare edilir ancak yaşla kuru birlikte yanıyor.

AKP yetkilileri yine algı operasyonları ile 2024 yerel seçimlerinde muhalefetin elindeki yerel yönetimleri de elde etmeye çalışırken,  millet ittifakı liderlerinin her biri farklı söylemlerle mevcut iktidarın ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor. Kişisel hırslarının esiri olan bu liderlerin halktan kopuk bu tutumu ise hezimete uğrayacaklarını gösteriyor.

 

Millet ittifakı bileşenlerinin ülkeyi saran yangından çıkarmanın yollarına kafa yorması gerekirken birbirlerine karşı üstünlük yarışına girmeleri halk nezdinde az da olsa var olan güven duygusunu da  ortadan kaldırmaktadır. Ancak, ya bunları görmemek için kör, duymamak için ise sağır, ya da AKP iktidarının devamı noktasında oynanan oyunun figüranları olmaları gerekir. Bunun başka bir izahı yok.

 

Fıkra bu ya; Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Akşener bir paraşüt takımının eğitimini aldıktan sonra, tatbikat sırasında herkes paraşütüyle uçaktan atlamaya başlamış. Erdoğan’ın paraşütü açılmış fakat Kılıçdaroğlu ile Akşener’in paraşütü açılmamış. Kılıçdaroğlu ve Akşener havadan hızla aşağıya düşerken Erdoğan’a seslenirler; Sayın Erdoğan bizim paraşütler açılmadı ne yapacağız? Erdoğan gayet sakin bir şekilde korkmayın arkadaşlar bir şey olmaz, nasıl olsa tatbikat yapıyoruz! der. Sonuç Kılıçdaroğlu ve Akşener yere çakılır, Erdoğan ise ayakları üzerinde yere yumuşak inişini gerçekleştirir.

 

Demem o ki, yerel seçimlere giderken seçmen listelerinde bir değişiklik yok, bu konuda muhalefetin kazanma amaçlı bir çalışması da yok. Böyle mi halkın oyunu alacaklar. Öyleyse ne değişecek yerel seçimler de bir nevi tatbikat mahiyetinde olacağından iç sorunlarla boğuşan muhalefet partilerinin sert düşüşleri kaçınılmaz değil mi? bu anlayışa sahip muhalefetin paraşütü asla açılmaz, açılamaz. Çünkü, seçmen listeleri üzerinde bir düzeltme yok, 2 milyona yakın fazla seçmen sayısı sorgulanmadı bile. Bu durumda sonucu belli bir seçime girmenin bir anlamı var mı? öyleyse seçim yasasının değişikliği ve seçmen listelerinin gerçekliği sağlanıncaya kadar muhalefet partilerinin;

  • TBMM’deki tüm komisyonlardan ve meclis faaliyetlerinden çekilmesi,
  • Yerel seçimlere girmemesi ve/veya
  • Sandıkların seçmenler tarafından protesto edilmesi.

Gibi eylemleri gerçekleştirmesi gerekir. DOĞRU PARTİ olarak, her seferinde sonucu tartışmalı ve şaibelerle dolu seçimlerin, halkın iradesine el koymak olduğuna inanıyor ve muhalefet parti temsilcilerini halkın dertleriyle dertlenmeye, iktidarın yarattığı sorunlardan yani başarısızlığından bir başarı elde etme hayalinden vazgeçmeye ve ülkemizi saran yangından kurtarıcı eylem ve faaliyetler ile tatbikat yerine gerçek hayata dönmeye davet ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CEZMİ ORKUN YAZDI…

CEZMİ ORKUN YAZDI…

Tema Tasarım | Osgaka.com